המוסד לביטוח לאומי מבטיח לנו כי בשעת צרה, לא נהיה לבד. מוסד זה לו אנו משלמים אלפי שקלים בשנה, נועד כעל מנת להקנות לנו פיצויים בעת תאונה, לאפשר לנו לקבל דמי אבטלה, לסייע במקרים של נכות זמנית או קבועה, כמו גם בזמן הריון, לידה ושלל תרחישים שקורים בחיינו בהם אנו נזקקים לתמיכה.
מה קורה בפועל? האם המוסד לביטוח לאומי מקנה את הזכויות בקלות?
מסתבר שממש אבל ממש לא! המוסד לביטוח לאומי שנועד להפריש לנו קצבאות, תשלומים, פיצויים ועוד: מתגלה כמוסד נוקשה, אטום ואף מאכזב. אנו האזרחים שפונים לסיוע של ביטוח לאומי, נתקלים בבירוקרטיה קשה, בקשיים שמציבים בפנינו הפקידים, כמו גם בשלל וועדות רפואיות שנועדו להקשות ואף לטרפד את קבלת הכספים שמגיעים לנו כאשר הכל עטוף באטימות, שלל טפסים שיש למלא ולהגיש, מסמכים, ואישורים שיש להגיש לביטוח הלאומי, שפשוט לא נגמרים!
אז כיצד מסתדרים?
כעת כבר הבנו כי להסתדר לבד מול פקידי הביטוח הלאומי ומול מערכת גדולה וקשה, זה לא "כוס התה שלנו" ואף אחד לא רוצה לבלות חודשים רבים ללא הכנסה. עם זאת ישנה קרן אור בקצה המנהרה והיא מגיעה בצורה של עורכי דין העוסקים בתביעות ביטוח לאומי.
אבל רגע! עורכי דין זה דבר יקר!
נכון, עורכי דין למשל באתר www.mt-law.co.il העוסקים בתביעות ביטוח לאומי כמו גם בשלל תחומי החוק ומהשפט למדו לא מעט שנים על מנת לקבל את התואר ולרכוש את המקצוע, לכן רבים בוחרים לחייב את הלקוח בשעת עבודה או בזמן טרחה.
עם זאת ישנם עורכי דין שילוו אתכם בתהליך התביעה והגשתה כמו גם ייצגו אתכם בבית המשפט או מול המוסד לביטוח לאומי על בסיס אחוזים, ובכך, בזמן שאתם תקבלו את הקצבאות והתשלומים שמגיעים לכם, תצטרכו להפריש אחוזים מתוך התשלום שקיבלתם מהמוסד לביטוח לאומי- מה שלא יצריך הוצאות גדולות בעת תהליך הייצוג.
בכך רבים מתמודדים טוב יותר עם המוסד לביטוח לאומי ובד בבד ממצים את זכויותיהן בצורה קלה יותר.