אחת העבירות החמורות ששכיר עלול להיכשל בהם הוא גניבה ממעביד. חשוב להבין שלעובדים רבים יש גישה למידע או לדברי ערך ששייכים למעסיק, ויש להם גם את ההרשאות לבצע פעולות מסוימות, וזאת מכורח תפקידם. כל עובד אמור לשרת את המעסיק שלו במלוא האמינות והיושרה, ולגלות נאמנות רבה בכל דרכיו. אם כי יש מקרים חמורים בהם מעביד מגלה כי אחד העובדים שלו ביצע גניבה.
אז מה העונש על גניבה ממעביד?
עמידה לדין
כמובן שבמידה ואכן בועה עבירה כזו, יוכל המעביד להגיש כתב אישום כנגד אותו עובד. וזאת כדי להעמיד אותו לדין על המעשה החמור שהוא ביצע. שימו לב לכך שגניבה מהמעביד נחשבת לעבירה חמורה, אף יותר מכל גניבה אחרת. וזאת כי המעביד מפקיד בידי העובדים שלו כלים ויכולות רבים מתוך נתינת אמון מלא. במידה והעובד מועל באמון, הרי הוא נחשף לעונשים חמורים.
נאשמים בגניבה מהמעביד, מה עושים?
במידה ואכן עובד מקבל כתב אישום בו הוא נאשם כי הוא גנב מהמעביד, הוא עתיד לעבור תהליך מסוים של עמידה לדין ונשיאה באחריות המעשה. במרבית המקרים המעביד עצמו הוא זה שיגיש את התביעה נגדו, ויפנה אל בית המשפט כדי להעמיד אותו לדין על מעשיו המגונים. לאחר חקירה בה יצטרך העובד לספר על המעשים שלו ועל היקף הגניבות, ייקבע עתידו ועונש יוטל עליו. אך שימו לבכם כי לקראת כל חקירה שהיא לא נכון להגיע לבד ולהתמודד בידיעות דלות מול האתגר. שכן הממסד הינו גוף חזק ובעל יכולות רבות, ואילו כל אזרח יגלה עד מהרה כמה הוא קטן מול כל אלו.
עורך דין לצדכם ברגעים הקשים
אמנם גניבה ממעביד היא עבירה חמורה. אך את חומרת העונש אפשר להפחית בדרך זו או אחרת. וזאת כאשר יודעים כיצד להתנהל, מה לומר ומה לא לומר, ואיך לפעול לכל אורך הדרך החל משלב החקירה, ועד לאחר סיום התהליך. כדי לעבור את המשוכות הללו בנזק מינימלי יהיה נכון לשכור שירות של עורך דין בעל מומחיות בענף של גניבה ממעביד. היכרותו עם התחום והניסיון שהוא צבר יעמדו לימינכם.